NovaPrint
NovaOfficeблог
Заедно до целта, комплетно решение за вашата канцеларија

5 ЧЕКОРИ ЗА ПОЗДРАВА КАНЦЕЛАРИЈА

Канцелариската работа станува се по популарна и зачестена. Според најновите истражувањa, околу 40% од сите вработени работат во канцеларија (корпоративна или во својот дом). Постојаното седење и недоволното движење, како и честото конзумирање на брза храна, прават многу штета врз здравјето на секој канцелариски работник. Но, што би можеле да направите Вие за да го подобрите целокупното здравје во ...

ПРЕДНОСТИТЕ НА ДОБРИОТ БРЕНДИНГ И КАКО ДА ГО НАПРАВИТЕ ТОА

Брендирањето е процес на создавање на име, дизајн или симбол кој идентификува и диференцира една компанија од своите конкуренти. Добар брендинг со квалитетни производи гради признание и лојалност кај клиентите. Може да се каже дека брендираните производи се една форма на функционални бизнис картички. Зголемена свесност за брендот и зголемена лојалност Брендираните производи им помагаат на потрош...

КАФЕТО КАКО ПОТТИКНУВАЧ НА ПРОДУКТИВНОСТА

Дали Вашата компанија им нуди кафе или чај на вработените? Според статистиките, 79% од вработените тврдат дека нивната продуктивност е зголемена ако имаат кафе или друг топол пијалок достапни на работното место. Но, кафето не само што ја зголемува продуктивноста на вработените, туку ја зголемува и вредноста на работодавците. Истиот процент на вработени тврдат дека се чувстуваат повеќе ценети, ког...

4 НАЧИНИ ДА ГИ НАМАЛИТЕ ТРОШОЦИТЕ ПРИ ПЕЧАТЕЊЕ

Печатењето е составен дел од канцелариското работење, но цената што доаѓа со него може полека да влијае негативно на вашиот буџет. Кога ќе погледнете некои специфични начини за намалување на трошоците при печатење, ќе бидете изненадени од тоа колку можете да заштедите со менување на неколку мали работи. За да ви помогнеме да направите реални заштеди во печатењето, ќе ви претставиме четири начини...

ШТО ЗНАЧИ УСЛУГАТА ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ПЕЧАТЕЊЕТО

Утврдената дефиниција за услугата за управување со печатење е широка, но крајниот резултат е едноставен: стекнување видливост и контрола над Вашето печатење, кое Ви помага да заштедите пари и да ја зголемите продуктивноста. Успешното печатење исто така Ви помага да ја подобрите одржливоста на животната средина и безбедноста на документите. Под "печатење", подразбираме вкупни трошоци за ...

Неколку совети за успешен менаџмент на вашиот бизнис

Основен одлучувачки фактор за успех на вашиот бизнис е како менаџирате со него. Без разлика дали се работи за менаџмент со вашите вработени, со финансиите, поставувањето на вашиот бизнис, или едноставно секојдневни задачи - вашите одлуки за менаџирање се важни. Еве неколку клучни точки за подобар менаџмент:   Систематизирајте го вашиот бизнис Со креирање и поставување системи, можете да вн...

Моќта на рекламните производи за препознатливост на брендот

Рекламните производи одамна се популарен избор за градење препознатливост на брендот за време на маркетинг кампањи. Според истражувања, постои директна врска помеѓу зголемување на препознатливоста на брендот преку рекламните производи и зголемувањето на продажбата. Дополнително на свесноста за брендот и зголемена продажба, овој начин на рекламирање носи поголем поврат на инвестицијата. Зошто да ...

Како до совршено организирана канцеларија

Организирањето на канцеларијата може да биде лесен или комплициран процес, зависи од тоа кој го организира. Можеби сметате дека немате време да ја организирате Вашата канцеларија, но кога би знаеле колку време неорганизираноста ќе ве чини, ќе размислите повторно. Уреден канцелариски простор го отвора патот за поголема продуктивност и помалку потрошено време.   Но, преуредувањето и преместув...

МИСЛЕТЕ НАДВОР ОД „КУТИЈАТА“

Една од најважните вештини кои можете да ги имате во светот на бизнисот е вештината да мислите надвор од кутијата. Секој може да има иста информација како и сите останати, но само ако ја видите со други очи, ќе можете да го решите проблемот на поефикасен начин. Токму таму лежи тајната која креативните луѓе ја поседуваат и со која добро функционираат во својата работа. Во овој напис ви нудиме три в...

Што претставува 5% покриеност на страница?

Сигурно кога сте купувале бои или тонери сте забележале дека на нив пишува 5% покриеност на страница, но што всушност значи тоа? За подобро да се разбере што претставува покриеноста на страници, потребно е да се знае колку страници Вашиот принтер може да испечати пред да се потрошат кертриџите со боја или тонер. На пример Вашиот принтер може да печати до 2000 страници. Секако бројката на печатени...

Побарајте бесплатен повик

Побарајте бесплатен повик и дознајте како можеме да Ви помогнеме.

Добијте повик

каталози One stop One Shop

Голем избор на канцелариски материјали, тонери, принтери

канцелариски

Голем избор на рекламни материјали

рекламен