NovaPrint
NovaOfficeблог
Заедно до целта, комплетно решение за вашата канцеларија

Како да ја подобрите продуктивноста на работното место

Речиси секој вработен се соочува со истиот проблем – недоволно време во текот на денот за завршување на сите работни задачи. Но, постојат неколку тактики и начини кои можат да ви помогнат да ја зголемите продуктивноста и да ја подобрите концентрацијата. Овие начини и тактики се докажани од спроведени истражувања и со сигурност ќе ви помогнат да ја зголемите креативноста и продуктивноста, бе...

Тимот на Nova Office на „Саемот за Градежништво“

Тимот на Nova Office присуствуваше со свој штанд на „Саемот за Градежништво“ каде ги претстави своите производи кои се неизоставен дел од секоја канцеларија. Доколку сакате вашата канцеларија да биде организирана, опремена и убава, ве покануваме да не посетите во Анекс 2 додека трае саемот. 

Дали бизнисите се спремни за мобилно принтање

Според едно истражување на International Data Corporation (IDC) за услуги за печатење, се покажало дека во третина од компаниите веќе е дозволено вработените да ги користат своите лични смартфони, лаптопи и таблети, во текот на работното време. На некои бизнисмени оваа идеја за користење на мобилни телефони на работното место не им се допаднала, но сепак не го оспоруваат моментот дека може да се о...

КАНЦЕЛАРИСКИ ФАКТИ: ЗНАЕВТЕ ЛИ ДЕКА....?

1.       Во 1968 година, Даглас Енгелбарт јавно го претставил своето прво компјутерско глувче кое се состоело од две тркалца на дрвена кутија. 2.       Модерната спојувалка се смета дека потекнува од компанијата Gem Manufacturing Ltd од Англија. Сепак сè уште не е точно познато кој ја измислил спојувалката и од каде точно потекнув...

9 ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА МОЛИВИТЕ И ПЕНКАЛАТА КОИ ВРЕДИ ДА ГИ ЗНАЕТЕ

Сето она што ќе го напишете со молив или пенкало, полесно се памети. Да, вистина е! Колку и да напредува технологијата со незапирлива брзина, ништо не може да ги замени моливот и пенкалото. Но, дали сте знаеле дека:   1.    Просечно еден молив може да биде наострен 17 пати, може да нацрта линија долга 56 километри и да напише околу 45 000 зборови. 2.    Од едн...

Лични особини за успех на работното место

Доколку сакате да имате кариера на која ќе ви завидуваат, покрај беспрекорното образование, постојат уште неколку важни работи на кои мора да мислите. Знаењето, искуството и квалификациите понекогаш не се доволни за да направите нешто од својот живот. Тоа, навистина е одлична подлога, на ако не ја надградите, останува само едно – неискористен потенцијал. Затоа, не дозволувајте вашите можно...

Што треба да содржи идеалната канцеларија според науката и дизајнот?

Колку просторијата во која работите влијае на вашата продуктивност? Истражувањата покажуваат дека отворените канцеларии не се добри за продуктивноста и бенефитот на вработените, но вообичаената алтернатива, „коцките“, не се ништо подобри.  „Сознајниот фокус може да биде поттикнат и подобрен од физичката околина која нe опкружува“, вели Сузан Карлсон, директор за внатр...

ВИДОВИ ХАРТИЈА

Хартија, типови, големини, дебелина и завршна обработка; сето тоа може да стане малку комплицирано. Oвој водич ќе ви помогне да го изберете oној тип на хартија, која најмногу ќе одговара за вашата работа и ќе ви го направи целиот процес помалку стресен. Донесувањето на одлуката за видот на хартијата, понекогаш може да биде една од најтешките избори за целиот овој процес, па така, за да ви помогне...

Цени, вреднувај, охрабрувај и заблагодари се! Твојот успех е неминовен

„Одобрувањето и потврдувањето, честопати се далеку повредни отколку материјалните награди и најчесто се заработуваат многу потешко отколку платата.“ – Л. Рон Хабард Во една консултантска компанија која има 40 канцеларии во 27 земји и 2000 вработени, основана во 1935 година, 69% од вработените кажале дека вреднувањето и признанието од нивните шефови е повеќе мотивирачко отколку п...

Идеи за новогодишни подароци за вашите колеги

Колегите работат напорно со вас преку целата година. Заедно ги споделувате и добрите и лошите мигови. Слави, родендени и разговори за време на паузите се само дел од работите кои ги споделувате секој ден, по неколку часа.  Сè што може да направите како благодарност за времето и миговите поминати заедно, се вниматено одбрани подароци со или без причина. Кога купувате подарок имајте на ...

Побарајте бесплатен повик

Побарајте бесплатен повик и дознајте како можеме да Ви помогнеме.

Добијте повик

каталози One stop One Shop

Голем избор на канцелариски материјали, тонери, принтери

канцелариски

Голем избор на рекламни материјали

рекламен