NovaPrint
NovaOfficeблог
Заедно до целта, комплетно решение за вашата канцеларија

9 ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА МОЛИВИТЕ И ПЕНКАЛАТА КОИ ВРЕДИ ДА ГИ ЗНАЕТЕ

Сето она што ќе го напишете со молив или пенкало, полесно се памети. Да, вистина е! Колку и да напредува технологијата со незапирлива брзина, ништо не може да ги замени моливот и пенкалото. Но, дали сте знаеле дека:   1.    Просечно еден молив може да биде наострен 17 пати, може да нацрта линија долга 56 километри и да напише околу 45 000 зборови. 2.    Од едн...

Лични особини за успех на работното место

Доколку сакате да имате кариера на која ќе ви завидуваат, покрај беспрекорното образование, постојат уште неколку важни работи на кои мора да мислите. Знаењето, искуството и квалификациите понекогаш не се доволни за да направите нешто од својот живот. Тоа, навистина е одлична подлога, на ако не ја надградите, останува само едно – неискористен потенцијал. Затоа, не дозволувајте вашите можно...

Што треба да содржи идеалната канцеларија според науката и дизајнот?

Колку просторијата во која работите влијае на вашата продуктивност? Истражувањата покажуваат дека отворените канцеларии не се добри за продуктивноста и бенефитот на вработените, но вообичаената алтернатива, „коцките“, не се ништо подобри.  „Сознајниот фокус може да биде поттикнат и подобрен од физичката околина која нe опкружува“, вели Сузан Карлсон, директор за внатр...

ВИДОВИ ХАРТИЈА

Хартија, типови, големини, дебелина и завршна обработка; сето тоа може да стане малку комплицирано. Oвој водич ќе ви помогне да го изберете oној тип на хартија, која најмногу ќе одговара за вашата работа и ќе ви го направи целиот процес помалку стресен. Донесувањето на одлуката за видот на хартијата, понекогаш може да биде една од најтешките избори за целиот овој процес, па така, за да ви помогне...

Цени, вреднувај, охрабрувај и заблагодари се! Твојот успех е неминовен

„Одобрувањето и потврдувањето, честопати се далеку повредни отколку материјалните награди и најчесто се заработуваат многу потешко отколку платата.“ – Л. Рон Хабард Во една консултантска компанија која има 40 канцеларии во 27 земји и 2000 вработени, основана во 1935 година, 69% од вработените кажале дека вреднувањето и признанието од нивните шефови е повеќе мотивирачко отколку п...

Идеи за новогодишни подароци за вашите колеги

Колегите работат напорно со вас преку целата година. Заедно ги споделувате и добрите и лошите мигови. Слави, родендени и разговори за време на паузите се само дел од работите кои ги споделувате секој ден, по неколку часа.  Сè што може да направите како благодарност за времето и миговите поминати заедно, се вниматено одбрани подароци со или без причина. Кога купувате подарок имајте на ...

Седум чекори до успешен состанок

На колку средби сте биле досега, а зборовите се вртеле во круг без вистински исход на крајот? Да се има продуктивен состанок не е премногу тешко. Со неколку клучни точки, вашиот состанок може да помине без проблеми и според планираната агенда.   Започнете на време Една од најважните работи е состанокот да започне во даденото време. Ако средбата започне десет минути подоцна, во очекување на...

5 брзи решенија за најчести проблеми при печатење

1. Бескрајната трка со хартијата Проблем: Печатењето трае премногу долго Ништо не е полошо од тоа да поминете супер време со проектот, за на крајот да ве закочи моментот на печатење. Бавното време на печатење, може да биде предизвикано од  поставување на висока резолуција, меморија и/или изборот на драјвери. Решенија: Тајмер Префрлување од двостран во едностран режим. Можеби ќе употр...

Интересни факти за канцелариските материјали

1. За време на Втората светска војна спојувалката за хартија станала симбол на патриотизмот во Норвешка. Тоа се должи благодарение на нејзиниот норвешки пронаоѓач. Луѓето ја носеле на своите ревери како знак за отпор против нацистичката окупација. 2. За време на 1700-тите, за кралот Луј XV од Франција, била измислена првата форма на хевталката која била рачно изработена, а на неа биле жигосани об...

СУПЕР ПРИЛИКА ЗА ПРАЗНИЧНА ПРОМОЦИЈА НА ВАШИОТ БРЕНД!

За секоја голема новогодишна забава потребни се промотивни материјали. Без брендирање, забавата ќе остане само една забава. Направете Новата Година да биде запаметена со давање на промотивни материјали брендирани со вашето лого. Тоа е супер начин да го поврзете вашиот бренд со забава и има добра шанса да ги задржите своите партнери и клиенти долго откако топката ќе падне. Осигурајте се...

Побарајте бесплатен повик

Побарајте бесплатен повик и дознајте како можеме да Ви помогнеме.

Добијте повик

каталози One stop One Shop

Голем избор на канцелариски материјали, тонери, принтери

канцелариски

Голем избор на рекламни материјали

рекламен