Прикажувам 1–12 од 37 резултати

Категории
Прикажи Сите
Затвори

Smart Games – Anti-Virus Mutation

1,190.00 ден
 • Возраст: 7
 • Броj на играчи: 1
 • Број на предизвици: 60
 • Издавач: Smart Games
Црвениот вирус мора да биде отстранет од системот! Расчистете го патот, поместувајќи ги останатите вируси и отстранете го црвениот! Anti-Virus Mutation претставува еволуција на логичката игра Anti-Virus и содржи нови “мутирани” предизвици. Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:
 1. концентрација
 2. логика
 3. решавање на проблеми
 4. флексибилно размислување
Затвори

Smart Games – Anti-Virus Original

1,690.00 ден
 • Возраст: 8+
 • Броj на играчи: 1
 • Број на предизвици: 60
 • Издавач: Smart Games
Целта на оваа “био-логичка” игра е да се отстрани црвениот вирус. Слична на класичните игри-сложувалки со хоризонтално поместување на плочки, Anti-Virus се разликува по тоа што плочките можат да се поместуваат и во групи и само дијагонално. Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:
 1. концентрација
 2. логика
 3. решавање на проблеми
 4. флексибилно размислување
 5. планирање

Smart Games – Asteroid Escape

1,190.00 ден
Возраст: 8+ Броj на играчи: 1 Број на предизвици: 60 Издавач: Smart Games Можете ли да поминете со вселенскиот брод, низ астероидниот појас, без да се судрите со некој астероид?Галактички тест за вашите пилотски (и решавачки) способности! 60 предизвици, од почетничко до експертско ниво! Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности: визуелна перцепција флексибилно размислување решавање на проблеми просторен увид планирање

Smart Games – Atlantis Escape

1,190.00 ден
Возраст: 8+ Броj на играчи: 1 Број на предизвици: 60 Издавач: Smart Games Избегајте од легендарната Атлантида, пред да потоне засекогаш во океанот! Најдете го патот од високата кула, па се до пристаништето, каде што ве очекува бродот кој ќе ве однесе во сигурност! Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности: концентрација флексибилно размислување решавање на проблеми просторен увид планирање
Затвори

Smart Games – Brain Train

1,990.00 ден
 • Возраст: 3+
 • Броj на играчи: 1
 • Број на предизвици: 48
 • Издавач: Smart Games
Подгответе го возот (натоварете го и поврзете ги вагоните) и тргнете на патување! Игра на сортирање облици, која е истовремено и играчка-воз! Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:
 1. флексибилно размислување
 2. визуелна перцепција
 3. решавање на проблеми
 4. просторен увид
 5. планирање
Затвори

Smart Games – Camelot Jr.

1,990.00 ден
 • Возраст: 4-9
 • Броj на играчи: 1
 • Број на предизвици: 48
 • Издавач: Smart Games
Принцот и принцезата се раздвоени, спојте ги! Распоредете ги ѕидовите и кулите од замокот и направете пат по кој ќе се движат еден кон друг! Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:
 1. концентрација
 2. логика
 3. решавање на проблеми
 4. флексибилно размислување
 5. планирање
Затвори

Smart Games – Castle Logix

1,990.00 ден
 • Возраст: 3-8
 • Броj на играчи: 1
 • Број на предизвици: 48
 • Издавач: Smart Games
Да градиме замоци! Конструирајте замоци, блок по блок и кула од кула, додека ги виткате вашите логички мускули со оваа прекрасно изработена 3-Д дрвена загатка. Предизвикот е да се соберат дрвените блокови и кули за да се изгради еден од замоците во вклучената брошура со загатки. Трите кули се со различна должина, а блоковите имаат дупки, но не секогаш во иста насока. Каде треба да ја поставите најдолгата кула? Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности: логика, концентрација, планирање, решавање на проблеми, просторен увид
Затвори

Smart Games – Chicken Shuffle Jr.

1,190.00 ден
Возраст: 4+ Броj на играчи: 1 Број на предизвици: 48 Издавач: Smart Games Помогнете им на кокошките да ги заштитат своите јајца! 48 предизвици за најмладите и сите други, во оваа уникатна сложувалка! Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:
 • концентрација
 • флексибилно размислување
 • решавање на проблеми
 • планирање
 • визуелна перцепција
Затвори

Smart Games – Colour Catch

1,190.00 ден
Возраст: 7+ Броj на играчи: 1 Број на предизвици: 60 Издавач: Smart Games Помогнете им на жапчињата и гуштерчињата да си ја уловат вечерата! Најдете ги соодветните бои на храна, кои им одговараат! Сепак, треба да се внимава, бидејќи животинчињата камелеонски ја менуваат својата боја во зависност од подлогата! Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности: концентрација логика планирање визуелна перцепција флексибилно размислување
Затвори

Smart Games – Day & Night

1,990.00 ден
 • Возраст: 2-6
 • Броj на играчи: 1
 • Број на предизвици: 48
 • Издавач: Smart Games
Можете ли да фрлите малку светло врз темнината? Ден и ноќ е забавно исполнета игра со логика која се развива во чекор со растечките вештини на вашето дете. Децата ги редат и редат парчињата за да одговараат на предизвиците на вклучената брошура со предизвици. Исто како што ноќта го следи денот, „дневните“ предизвици овозможуваат одличен почеток што постепено се надоградува на понапредните „ноќни“ предизвици. Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности: концентрација, планирање, решавање на проблеми, визуелна перцепција
Затвори

Smart Games – Dinosaurs, Mystic Islands

1,690.00 ден
 • Возраст: 6+
 • Броj на играчи: 1
 • Број на предизвици: 80
 • Издавач: Smart Games
Рекреирајте ја животната средина на диносаурусите од периодот Јура! Распоредете ги островите, така да ги раздвоите месојадните од тревопасните диносауруси! Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности:
 1. концентрација
 2. визуелна перцепција
 3. решавање на проблеми
 4. просторен увид
 5. планирање

Smart Games – Down The Rabbit Hole

690.00 ден
Возраст: 5+ Броj на играчи: 1 Број на предизвици: 48 Издавач: Smart Games Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности: логика решавање на проблеми планирање