Прикажувам 1–12 од 262 резултати

Категории
Прикажи Сите
Затвори

Asteroid Escape

1,200.00 ден
Возраст: 8+ Броj на играчи: 1 Број на предизвици: 60 Издавач: Smart Games Можете ли да поминете со вселенскиот брод, низ астероидниот појас, без да се судрите со некој астероид?Галактички тест за вашите пилотски (и решавачки) способности! 60 предизвици, од почетничко до експертско ниво! Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности: визуелна перцепција флексибилно размислување решавање на проблеми просторен увид планирање
Затвори

Atlantis Escape

1,200.00 ден
Возраст: 8+ Броj на играчи: 1 Број на предизвици: 60 Издавач: Smart Games Избегајте од легендарната Атлантида, пред да потоне засекогаш во океанот! Најдете го патот од високата кула, па се до пристаништето, каде што ве очекува бродот кој ќе ве однесе во сигурност! Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности: концентрација флексибилно размислување решавање на проблеми просторен увид планирање
Затвори

Azul (MK)

2,590.00 ден
Правила на македонски јазик Броj на играчи: 2-4 Времетраење: 30-45 мин. Возраст: 8+ Издавач: Plan B Games Создадени од Маврите, azulejos (оригинално сини и бели плочки) биле целосно преземени од Португалците кога нивниот крал Мануел I при посетата на палатата „Алхамбра“ во јужна Шпанија бил обземен од неверојтната убавина на маварските декоративни плочки. Кралот, импресиониран од внатрешната убавина на Алхамбра, веднаш наредил декорирање со слични плочки на ѕидот и на неговата сопствена палата во Португалија. Во Азул вие ја преземате улогата на уметници за ѕидна декорација, со цел да ги разубавите ѕидовите на кралската палата „Евора“.
Затвори

Broom Service

2,790.00 ден
Броj на играчи: 2-5 Времетраење: 30-75 мин. Возраст: 10+ Издавач: Ravensburger Score the most victory points by delivering potions via Broom Service throughout the magical realm. Broom Service is a card-based game that combines luck and skill and balances timely bluffing with clever hand management. Remake of award-winning Witch’s Brew: New theme! Now with 3 types of roles: witches, druids, and gatherers. Drizzelda, the weather fairy, helps chase away the bad weather. New illustrations and game pieces. Same style of play, and by the same game designer as Witch’s Brew. New version also includes a 2-player version. The game is played over 7 rounds, with 4 turns per round. Each round, players simultaneously select 4 of their 10 role cards, and then they take turns playing one role at a time. Each role has a brave action and a cowardly action; the brave action is stronger, but riskier, as another player could steal the action from you later; the cowardly action is safer, but not as robust. How well can you bluff your opponents? Use the gatherer roles to collect ingredients to make potions, the witch roles to zoom around on your broom to different areas, and the witch or druid roles to deliver the potions, collecting victory points as you go. Chase away lightning clouds with the help of the weather fairy, and keep an eye on the event cards that change game play, one event per round. The winner is the player with the most victory points after all 7 rounds are complete and end-of-game bonus points have been awarded.
Затвори

Chicken Shuffle Jr

1,200.00 ден
Возраст: 4+ Броj на играчи: 1 Број на предизвици: 48 Издавач: Smart Games Помогнете им на кокошките да ги заштитат своите јајца! 48 предизвици за најмладите и сите други, во оваа уникатна сложувалка! Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности: концентрација флексибилно размислување решавање на проблеми планирање визуелна перцепција
Затвори

Codenames: Pictures (MK)

1,390.00 ден
Правила на македонски јазик Броj на играчи: 2-8 Времетраење: 10-20 мин. Возраст: 10+ Издавач: CGE Кои се овие чудни симболи на мапата? Тоа се кодови од локации на кои шпионите мораат да стапат во контакт со своите агенти! Двајцата ривалски главни шпиони ги знаат тајните локации на сите агенти. Тие праќаат кодирани пораки до своите теренски оперативци каде да одат на тајни состаноци. Оперативците мора да бидат снаодливи. Грешка при декодирањето може да доведе до непосакувана средба со непријателските агенти – или уште полошо, со атентаторот. Двата тима се натпреваруваат да стапат во контакт со сите свои агенти, но само еден тим може да победи.
Затвори

Colorama

1,190.00 ден
Броj на играчи: 1-6 Времетраење: 20 мин. Возраст: 3+ Издавач: Ravensburger Enter the dynamic world of colors and shapes. Can you match all playing pieces to the game board? Roll the color and the shape dice to find out. Promotes fundamental skills with 4 different levels of game play for children of all ages and learning abilities to enjoy.
Затвори

Colour Catch

1,200.00 ден
Возраст: 7+ Броj на играчи: 1 Број на предизвици: 60 Издавач: Smart Games Помогнете им на жапчињата и гуштерчињата да си ја уловат вечерата! Најдете ги соодветните бои на храна, кои им одговараат! Сепак, треба да се внимава, бидејќи животинчињата камелеонски ја менуваат својата боја во зависност од подлогата! Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности: концентрација логика планирање визуелна перцепција флексибилно размислување
Затвори

Colour Code

1,690.00 ден
Возраст: 5+ Броj на играчи: 1 Број на предизвици: 100 Издавач: Smart Games Во Colour Code има 18 транспарентни плочки на кои има разни форми и живи бои. Изберете некој од 100-те предизвици и обидете се да го реплицирате точно, редејќи ги плочките една врз друга! Одличен увод во светот на боите, облиците, ориентацијата… Играњето на оваа игра ги стимулира следните когнитивни способности: концентрација визуелна перцепција решавање на проблеми просторен увид планирање
Затвори

Dixit Odyssey (MK)

1,790.00 ден
Правила на македонски јазик Броj на играчи: 3-12 Времетраење: 30 мин. Возраст: 8+ Издавач: Asmodee Dixit Odyssey ја има целата Dixit – магија, но и многу повеќе! Откријте ги новите карти и тајните значења на сликите, истовремено избегнувајќи ги грижливо поставените стапици од страна на останатите играчи! Новото издание овозможува учество до 12 играчи, нови варијанти на правилата и повеќе простор за вашата имагинација. Dixit е една од најпродаваните игри, воедно и добитник на Spiel des Yahre, како и други награди и признанија.