5 ЧЕСТИ ГРЕШКИ КОИ СЕ ПОЈАВУВААТ ПРИ ПРИНТАЊЕТО

5 ЧЕСТИ ГРЕШКИ КОИ СЕ ПОЈАВУВААТ ПРИ ПРИНТАЊЕТО Многу е лесно да се направи грешка при принтањето, посебно за оние кои принтаат прв пат. Во оваа статија ќе ги разгледаме најчестите...

Продолжи со читање

6 ЛЕСНИ ЧЕКОРИ ДО ПОГОЛЕМА ПРОДУКТИВНОСТ ВО ВАШАТА КАНЦЕЛАРИЈА

6 ЛЕСНИ ЧЕКОРИ ДО ПОГОЛЕМА ПРОДУКТИВНОСТ ВО ВАШАТА КАНЦЕЛАРИЈА Постојат голем број начини како да ја подобрите Вашата продуктивност во работното време, но понекогаш доволно е само мала промена во дневната...

Продолжи со читање

КАКО ДО ПРАВИЛНА ХИДРАЦИЈА НА РАБОТНОТО МЕСТО

КАКО ДО ПРАВИЛНА ХИДРАЦИЈА НА РАБОТНОТО МЕСТО Повеќето луѓе кога размислуваат за хидрација, обично се фокусираат на оние работи кои можат да ги направат дома за да бидат сигурни дека ќе...

Продолжи со читање

КРАТКА ИСТОРИЈА НА ХАРТИЈАТА

КРАТКА ИСТОРИЈА НА ХАРТИЈАТА Хартијата некогаш била на врвот на модерната технологија. Навистина, материјалот што денес се користи не само за книги, туку и за пакување, чистење, декорирање и други примени,...

Продолжи со читање

КАКО НОВАТА ГОДИНА ДА БИДЕ ПОУСПЕШНА ОД СТАРАТА

КАКО НОВАТА ГОДИНА ДА БИДЕ ПОУСПЕШНА ОД СТАРАТА Во бизнис светот,  крајот на годината го означува почетокот на периодот за планирање на идни проекти, поставување на буџет и припремање за успех...

Продолжи со читање

5 ЧЕКОРИ ЗА ПОЗДРАВА КАНЦЕЛАРИЈА

5 ЧЕКОРИ ЗА ПОЗДРАВА КАНЦЕЛАРИЈА Канцелариската работа станува се по популарна и зачестена. Според најновите истражувањa, околу 40% од сите вработени работат во канцеларија (корпоративна или во својот дом). Постојаното седење...

Продолжи со читање

ПРЕДНОСТИТЕ НА ДОБРИОТ БРЕНДИНГ И КАКО ДА ГО НАПРАВИТЕ ТОА

ПРЕДНОСТИТЕ НА ДОБРИОТ БРЕНДИНГ И КАКО ДА ГО НАПРАВИТЕ ТОА Брендирањето е процес на создавање на име, дизајн или симбол кој идентификува и диференцира една компанија од своите конкуренти. Добар брендинг...

Продолжи со читање

КАФЕТО КАКО ПОТТИКНУВАЧ НА ПРОДУКТИВНОСТА

КАФЕТО КАКО ПОТТИКНУВАЧ НА ПРОДУКТИВНОСТА Дали Вашата компанија им нуди кафе или чај на вработените? Според статистиките, 79% од вработените тврдат дека нивната продуктивност е зголемена ако имаат кафе или друг топол...

Продолжи со читање

4 НАЧИНИ ДА ГИ НАМАЛИТЕ ТРОШОЦИТЕ ПРИ ПЕЧАТЕЊЕ

4 НАЧИНИ ДА ГИ НАМАЛИТЕ ТРОШОЦИТЕ ПРИ ПЕЧАТЕЊЕ Печатењето е составен дел од канцелариското работење, но цената што доаѓа со него може полека да влијае негативно на вашиот буџет. Кога ќе погледнете...

Продолжи со читање

ШТО ЗНАЧИ УСЛУГАТА ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ПЕЧАТЕЊЕТО

ШТО ЗНАЧИ УСЛУГАТА ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ПЕЧАТЕЊЕТО Утврдената дефиниција за услугата за управување со печатење е широка, но крајниот резултат е едноставен: стекнување видливост и контрола над Вашето печатење, кое Ви...

Продолжи со читање