НЕКОЛКУ СОВЕТИ ЗА УСПЕШЕН МЕНАЏМЕНТ НА ВАШИОТ БИЗНИС

НЕКОЛКУ СОВЕТИ ЗА УСПЕШЕН МЕНАЏМЕНТ НА ВАШИОТ БИЗНИС Основен одлучувачки фактор за успех на вашиот бизнис е како менаџирате со него. Без разлика дали се работи за менаџмент со вашите вработени,...

Продолжи со читање

МОЌТА НА РЕКЛАМНИТЕ ПРОИЗВОДИ ЗА ПРЕПОЗНАТЛИВОСТ НА БРЕНДОТ

Рекламните производи одамна се популарен избор за градење препознатливост на брендот за време на маркетинг кампањи. Според истражувања, постои директна врска помеѓу зголемување на препознатливоста на брендот преку рекламните производи и...

Продолжи со читање

КАКО ДО СОВРШЕНО ОРГАНИЗИРАНА КАНЦЕЛАРИЈА

Организирањето на канцеларијата може да биде лесен или комплициран процес, зависи од тоа кој го организира. Можеби сметате дека немате време да ја организирате Вашата канцеларија, но кога би знаеле...

Продолжи со читање

МИСЛЕТЕ НАДВОР ОД „КУТИЈАТА“

Една од најважните вештини кои можете да ги имате во светот на бизнисот е вештината да мислите надвор од кутијата. Секој може да има иста информација како и сите останати,...

Продолжи со читање

ШТО ПРЕТСТАВУВА 5% ПОКРИЕНОСТ НА СТРАНИЦА?

Сигурно кога сте купувале бои или тонери сте забележале дека на нив пишува 5% покриеност на страница, но што всушност значи тоа? За подобро да се разбере што претставува покриеноста на...

Продолжи со читање

РАЗЛИКИТЕ ПОМЕЃУ КОМПАТИБИЛНИТЕ И ОРИГИНАЛНИТЕ ТОНЕРИ

Разликата помеѓу компатибилните и оригиналните бои и тонери може да биде збунувачка. Дали користите оригинални тонери? Дали можат тонерите да му наштетат на вашиот принтер? Повеќе нема потреба да се грижите...

Продолжи со читање

13 ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА КАНЦЕЛАРИСКИТЕ МАТЕРИЈАЛИ

Канцелариите можеби не се секогаш многу возбудлива тема за разговор, бидејќи за поголемиот дел од луѓето пенкалото претставува само пенкало. Но, кога малку повеќе би истражувале за историјата на сите...

Продолжи со читање

КАКО ДА ГО ОДБЕРЕТЕ ВИСТИНСКИОТ ПРИНТЕР?

Доколку на работното место често употребувате компјутер, тогаш сигурно употребувате и принтер. Ако веќе некое време имате потреба од нов принтер и сакате да купите, изборот може да биде тежок. Повеќе функционалните,...

Продолжи со читање

ВАЖНОСТА НА КАНЦЕЛАРИСКИТЕ МАТЕРИЈАЛИ

Kанцелариските материјали се многу важни за секојдневното завршување на работните обврски. Предметите како пенкала, моливи, хартија, калкулатори и друга канцелариска опрема како принтерите, мора да бидат достапни за вработените во...

Продолжи со читање

КАКО ДА ЈА ПОДОБРИТЕ ПРОДУКТИВНОСТА НА РАБОТНОТО МЕСТО

Речиси секој вработен се соочува со истиот проблем – недоволно време во текот на денот за завршување на сите работни задачи. Но, постојат неколку тактики и начини кои можат да...

Продолжи со читање