NovaPrint
NovaOfficeблог
Заедно до целта, комплетно решение за вашата канцеларија

Која е разликата помегу RGB И CMYK боите?

RGB и CMYK ... еден куп букви нанижани заедно? Но, она што тие значат и како тие се однесуваат на вашиот печатач? Дали некогаш сте печателе документ, а боите не излегуваат  исто како што се на екранот?  Тоа е поради начинот на кој е поставена бојата. RGB Компјутерски монитори, дигитални камери, скенери и други електронски уреди ги користат трите основни бои: црвена, зелена и сина бој...

Побарајте бесплатен повик

Побарајте бесплатен повик и дознајте како можеме да Ви помогнеме.

Добијте повик

каталози One stop One Shop

Голем избор на канцелариски материјали, тонери, принтери

канцелариски

Голем избор на рекламни материјали

рекламен